Pages

Thursday, November 26, 2015

အနီေရာင္အသားမ်ား စားသံုးမႈေၾကာင့္ ေလျဖတ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ပိုမ်ားႏုိင္




အနီေရာင္အသားမ်ား စားသံုးသူမ်ားသည္ ေလျဖတ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ပိုမ်ားေၾကာင္း မၾကာေသးမီက ေလ့လာမႈတစ္ခုအရ သိရသည္။ သုေတသီမ်ားက ဆီးခ်ဳိေရာဂါ(သို႔မဟုတ္) ႏွလံုးေရာဂါတုိ႔ကဲ့ သုိ႔ ေလျဖတ္ႏုိင္သည့္ အျခားအႏၲရာယ္မ်ားမရိွေသာ သက္လတ္ ပိုင္းအရြယ္ လူေပါင္း ၁၁,၀၀၀ ကုိ ေလ့လာခဲ့ၿပီး ၎တို႔ အနက္ ထက္၀က္ကုိ ၂၃ ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာခဲ့ၾကျခင္းျဖစ္သည္။


ေလ့လာမႈတြင္ ပါ၀င္ေသာ အနီေရာင္အသားမ်ား စားသံုးမႈ ပုိမ်ားသူမ်ားသည္ ယင္းအသားမ်ားကို အနည္းငယ္သာ စားသံုးသူမ်ားထက္ ေလျဖတ္ႏုိင္သည့္အႏၲရာယ္ ၄၇ ရာခိုင္ႏႈန္းပုိမ်ားေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေလ့လာေတြ႕ရိွခဲ့သည္။ ၎တို႔၏ ခႏၶာကုိယ္ထဲတြင္ ဦးေႏွာက္သုိ႔ ေသြးပို႔ေဆာင္ေသာ ေသြးေၾကာမ်ားထဲ၌ ပိတ္ဆို႔မႈမ်ား ျဖစ္ေပၚလာေသာေၾကာင့္ အနီေရာင္အသားစားသံုးသူမ်ားသည္ ေလျဖတ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ပုိမ်ားျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

သုိ႔ေသာ္ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ၊ ၾကက္သား၊ ဘဲသား၊ ပင္လယ္စာ (သို႔မဟုတ္) အခံြမာသီးမ်ားမွရေသာ ပ႐ုိတင္းဓာတ္မ်ားေၾကာင့္ ေလျဖတ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္မရိွဟု သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။

အနီေရာင္အသားမ်ား စားသံုးႏုိင္ေသာ္လည္း စားသံုးမည့္ ပမာဏကုိ ကန္႔သတ္ထားသင့္သည္ဟု ေလ့လာမႈကုိ ဦးေဆာင္သူ ေဒါက္တာ ဘန္းဟက္ဟားရင္းက ေျပာၾကားသည္။

ယခုေလ့လာမႈတြင္ ပါ၀င္သည့္ ပ႐ုိတိန္းပမာဏစားသံုးမႈ မတူညီသူမ်ားၾကား အသက္အရြယ္၊ က်ား၊ မ(သုိ႔မဟုတ္) ကယ္လုိ ရီစားသံုးမႈ ပမာဏစုစုေပါင္း ႀကီးႀကီးမားမားကြာျခားျခင္းမရိွေၾကာင္းသိရသည္။

၀က္ေပါင္ေျခာက္၊ အသားေခ်ာင္းႏွင့္ ၀က္အူေခ်ာင္းတို႔ကဲ့သို႔ တာရွည္ခံေအာင္ ျပဳလုပ္ထားေသာ အသားမ်ား စားသံုးမႈမ်ားပါက လည္း ေလျဖတ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ ၂၄ ရာခုိင္ႏႈန္း ပုိမ်ားေၾကာင္း သိရသည္။

သုိ႔ေသာ္ အနီေရာင္အသားစားသံုးမႈ ပိုမ်ားလာသူမ်ားသည္ ေလျဖတ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ျမင့္မားေစေသာ အျခားအျပဳအမူမ်ား ကိုလည္း ျပဳလုပ္ဖြယ္ရိွသည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားသည္။

ဖုိးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)

0 comments:

Post a Comment